preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vrijeme

VRIJEME U ZAGREBU

ŠKOLA U PRIRODI - NOVI VINODOLSKI, SLJEME
ŠKOLA U PRIRODI

Vrijeme radnje: šk. god. 2009./10.

 

Mjesto radnje: Sljeme

razredi: 3.a,b,c

Učenici trećih razreda bili su u školi u prirodi na Sljemenu od 7.06. – 11.06.

Boravili su u domu Crvenog križa. Tijekom petodnevnog boravka na Sljemenu za učenike je organizirana: nastava, svakodnevna jutarnja tjelovježba, mjerenje atmosferskih prilika, radionice ( Medvednica, gorska služba spašavanja, američki nogomet, zaštita zdravlja, promet, Crveni križ, snalaženje u prirodi); posjet rudniku Zrinski, kapelici Majke Božje sljemenske kraljice Hrvata; sportske aktivnosti te večernji program. 

 

                           

Uz druženje, učenje, zabavu i igru vrijeme nam je brzo prošlo te je možemo sa zadovoljstvom preporučiti našim budućim trećašima.

 

 

Mjesto radnje: N.Vinodolski 

razredi: 4.a,b,c

Učenici četvrtih razreda su u pratnji svojih razrednih učiteljica, proveli pet lijepih i uzbudljivih dana u Novom Vinodolskom, gdje je u periodu od 21.9. do 25.9.2009. godine, bila organizirana Škola u prirodi.

 

 

Kako im je bilo i što su sve doživjeli, teško je prepričati u nekoliko rečenica. Stoga vam ovim kratkim tekstom i uz fotografije koje su snimljene tijekom te glasovite avanture, žele dočarati barem djelić svoga iskustva.
 
Imali smo priliku u neposrednoj stvarnosti proučavati karakteristike primorskoga kraja te kulturna i prirodna bogatstva Novog Vinodolskog i njegove okolice.
Vidjeli smo tvrđavu Nehaj u Senju i naučili sve o senjskim uskocima koji su branili Senj u davnom 16. stoljeću. Penjali smo se na tvrđavu s koje se pruža prekrasan pogled, boreći se s glasovitom senjskom burom.
 
Vidjeli smo kako izgleda stara gradska jezgra primorskoga naselja, posjetili smo Vrbnik na otoku Krku gdje smo upoznali sve znamenitosti koje ga krase i slave i izvan granica domovine, boravili u Crikvenici i uživali  u prostorima glasovitoga Aquarijuma gledajući “uživo” brojne životinjske vrste koje obitavaju u moru (između ostalog i morskoga psa, ražu, morskog konjica, i dr.).
 
Nastava uz more, zanimljive radionice, brojni izleti brodom, kupanje u moru tijekom slobodnoga vremena, odlična večernja zabava uz ples, druženje i natjecateljske igre, potaknula je snažne doživljaje koje će mnogi ponijeti sa sobom u život. Pet dana bez roditelja bila je i prilika dokazati koliko smo samostalni i koliko smo spremni brinuti se o sebi i jedni o drugima. Učiteljice su jednoglasne u procjeni da su svi učenici uspješno položili svoj prvi mali test zrelosti. Imale su priliku svoje učenike upoznati puno bolje nego što to mogu u učionici i u školskim klupama.
 
Ipak, fotografije ponekad govore i više od riječi….

 

       
Nastava uz more...

 

   

 

   

 

 

   

 

 

   
Brodske avanture...

 

       

 

 

       
Večernja zabava...

 

   
Najveći sladoled i najuža ulica na svijetu....

 

Učiteljice u društvu POZNATIH I SLAVNIH...

 

Trenutak prije povratka u Zagreb - Ne vide se podočnjaci, HURAA!!!
 
K   R   A   J ! ! !
:)

 

 

 

 

 

 

Propisi i dokumenti

Natječaji

Anketa (mala)
Sviđa li vam se školsko zvono?






Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 19. 12. 2009.

Ukupno: 3238615
Ovaj mjesec: 3509
Danas: 112

Korisni linkovi

Dokumenti

Uređenje weba




preskoči na navigaciju